Tarihçe

Yüksekokulumuz, 3 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazete’nin 28162 sayısı ile Sakarya Üniversitesi bünyesinde “Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu” olarak kurumsal niteliğe kavuşmuştur. Yüksekokulumuzda Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kurulması kabul görmüş bölümler: Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Bankacılık ve Sigortacılıktır. 2014-2015 öğretim yılında Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Yüksekokulumuz 18 Mayıs 2018 Tarihinde yeni Kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlanmıştır. YÖK Yürütme Kurulunun 27/03/2019 tarihli toplantısında Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümünün açılmasına karar verilmiştir. Yüksekokulumuzda halen Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünde öğrenci bulunmakta olup, önümüzdeki dönemde diğer iki bölümümüze öğrenci alınması planlanmaktadır.  Yüksekokulumuz ülkemizin hızla gelişen uluslararası ticaret ve lojistik ile bankacılık ve sigortacılık sektörlerine talep edilen nitelikli insan gücü hazırlamak üzere bu bölümler kurulmuştur. Yüksekokulumuz kadrosunda  üzere 9 öğretim üyesi bulunmaktadır.  4 yıllık eğitim programı sunan yüksekokulumuz Sakarya merkeze 25 km mesafede yer almaktadır.  Yüksekokulumuz Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde meskûn olup, Yüksekokul binası Seyfettin SELİM tarafında yaptırılıp Üniversitemize bağışlanmıştır. 2,450 m2 (Zemin kat 810m2, 1 ve 2. Kat 820 m2) toplam kapalı alanda, 8 adet derslik, bir kütüphane, bir bilgisayar odası ve bir konferans salonu ile 25 adet akademik ve idari çalışma odası bulunmaktadır.