Sakarya Müsiad'ın Koordinatörlüğünde Üniversitemiz ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Genç Ticaret Elçileri Projesi başladı. Proje kapsamında üniversitelerimizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sinan Esen tarafından üç günlük dış ticaret eğitimi verildi. Eğitim sonunda öğrencilerimiz ile Sakarya Müsiad üyesi işletmeler arasında eşleştirmeler yapıldı. Uluslararası öğrencilerimiz Temmuz ayı boyunca işletmelerde üretilen ve dış ticarete konu olabilecek malları kendi ülkelerine pazarlamaya çalışacak. Aynı zamanda yurtdışında tedarik edilen ürünlere yönelik araştırmalar yapılacak. Araştırma sonunda her öğrenci yapmış oldukları çalışmalara yönelik bir rapor hazırlayarak proje koordinatörlüğüne teslim edecekler. Akademisyenler tarafından değerlendirilecek olan raporlar neticesinde dereceye giren öğrencilere Müsiad tarafından para ödülü verilecek.