Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kariyer ve İş Dünyası Topluluğu öğrencileri, Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (KAMOSB) düzenledikleri teknik gezi ile sektörün önde gelen firmalarını yakından tanıma fırsatı buldu. KAMOSB Mali ve İdari İşler Müdürü Sayın Mehmet DURAN'ın bilgilendirici sunumuyla başlayan etkinlik, öğrencilere sanayi bölgesi hakkında detaylı bir bakış sunarken, öğrencilerin soruları da uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

KAMOSB içindeki staj imkanlarına dair bilgi alışverişi yapılan etkinlik, öğrencilerin sektöre dair daha derin bir anlayış geliştirmelerine olanak tanıdı. Teknik gezinin ardından öğrenciler, sektörde öne çıkan firmalardan Çalışkan Ofis Mobilyaları ve Artı Mobilya'nın üretim tesislerini ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında, öğrenciler mobilya üretim süreçlerini yakından gözlemleyerek sektördeki pratik bilgileri tecrübe etme şansı elde etti.

Güney Büro Mobilyaları üretim tesislerine geçildiğinde ise, işletme sahibi Sayın Birol GÜNEY ile öğrenciler arasında bilgi alışverişi ve deneyim paylaşımı gerçekleşti. Fabrikanın kuruluş süreci, sektöre dair karşılaşılan zorluklar ve başarı hikayeleri konuşularak öğrencilere iş dünyasında karşılaşılabilecek çeşitli senaryolar hakkında bilgi verildi.

Teknik gezi, öğrencilere sektördeki güncel gelişmeleri yerinde gözlemleme ve sektör profesyonelleriyle doğrudan etkileşimde bulunma şansı sunarak, teorik bilgilerini pratikle birleştirme fırsatı sağladı. Bu tür etkinlikler, öğrencilere iş dünyasına daha sağlam bir adım atma ve kariyer planlamalarını daha bilinçli bir şekilde yapma imkanı tanıyor.