2019 yılından beri Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan yardımcılığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Sinan ESEN, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı olarak atandı. ESEN, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK’tan görevi devraldı. Görev devir teslim törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fuat BOZ ve Prof. Dr. Oğuz TÜRKAY ile birlikte Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı. Prof. Dr. Sinan Esen’e yeni görevinde başarılar dileyen Rektör Mehmet SARIBIYIK kendisinin görevini layıkıyla yapacağına inandığını belirtti. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Sinan ESEN ise Rektör SARIBIYIK’a çiçek takdimi yaparak teşekkürlerini iletti.