Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Dünya Bankası dış finansmanı ile yürütülen "Demiryolu Lojistiğini Geliştirme Projesi (Rail Logistics Improvement)" bileşenleri dahilinde lojistik sektöründe cinsiyet eşitliği sağlamaya yönelik hedef indikatörler de yer almaktadır. Bu çerçevede, projenin devam ettiği süreç içerisinde kız öğrencilere öncelik tanıyacak şekilde staj imkânı sağlanması amaçlanmaktadır. Demiryolu Lojistiğini Geliştirme Projesi (Rail Logistics Improvement); Adana, Hatay, Osmaniye, Zonguldak illerini kapsadığından, Ankara'da lojistik bölümü bulunan üniversitelerin yanı sıra, proje kapsamındaki bölgelerde veya yakın çevre illerde bulunan üniversiteler ile birlikte bu staj programının yürütülmesi öngörülmektedir.

Bilindiği üzere 27/10/2020 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayımlanarak yürürlüğe giren "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın 571.2 sayılı tedbirine istinaden 2021 yılından itibaren, Covid-19 nedeni ile, üniversite öğrencilerinin staj başvuruları "Staj Seferberliği Projesi" kapsamında, 22 Şubat – 22 Mart tarihleri arasında Kariyer Kapısı üzerinden alınacaktır.