19 Mart Salı günü, TRT Radyo Haber kanalında yayınlanan 'Dünyanın Haberi' programının konuğu, üniversitemizin değerli fakülte öğretim üyelerinden Doç. Dr. Asena BOZTAŞ oldu. Doç. Dr. BOZTAŞ, Afrika-Türkiye ilişkilerinin güncel durumunu değerlendirmenin yanı sıra Sudan'da devam eden çatışmaların nedenleriyle gıda krizine yol açan etkenleri de masaya yatırdı.

Sudan'daki çatışmaların kökenlerini ve etkilerini detaylı bir şekilde analiz eden Doç. Dr. BOZTAŞ, ülkedeki siyasi ve sosyal dinamiklerin gıda krizine nasıl katkı sağladığını açıkladı. Bu değerlendirme, dinleyicilere Sudan'daki krizin derinliklerini anlama fırsatı sundu.

Ayrıca, Antalya Diplomasi Forumu'nun mini bir Afrika zirvesine dönüştüğünü de vurgulayan Doç. Dr. BOZTAŞ, Türkiye-Afrika ilişkilerindeki gelişmelerin yansıması olarak, Afrika ülkelerinden gelen yoğun katılımı önemle belirtti. Forumun, Afrika ülkeleri arasındaki iş birliğini ve ilişkileri güçlendirmeye yönelik bir platform olarak kritik bir rol oynadığını ve Türkiye'nin bu alandaki etkinliğinin artış gösterdiğini ifade etti.

Doç. Dr. Asena BOZTAŞ'ın analizleri ve değerlendirmeleri, hem bölgesel hem de küresel düzeyde önemli konuları gündeme getirerek dinleyicilere değerli bir perspektif sundu. Program, uluslararası ilişkiler ve küresel politika alanında bilgi sahibi olmak isteyenler için kıymetli ve oldukça verimli oldu.